Δραστηριότητες

Δραστηριότητες - εκδηλώσεις:

Σας προτείνουμε μια σειρά από δραστηριότητες που μπορείτε να κάνετε όταν έρθετε στην περιοχή μας. Να επισκεφθείτε το χωριό Μετόχι και τις γύρω περιοχές του, να περπατήστε στα πλακόστρωτα μονοπάτια του, να κάνετε πεζοπορία με κατεύθυνση το παλιό δημοτικό σχολείο και στη συνέχεια να προχωρήσετε προς την Καλιθέα και την Ξινόβρυση για να επισκεφτείτε τον ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που εορτάζει 15 Αυγούστου και διοργανώνεται μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι.

Από εκεί μπορείτε να συνεχίσετε βαδίζοντας προς την παραλία των Ποτιστικών ή προς τη Συκή και να απολαύστε το μπάνιο σας στο Αιγαίο πέλαγος. Το μήνα Σεπτέμβριο γίνονται εκδηλώσεις στο συνεδριακό κέντρο του Πανεπιστημίου {Μονή Πάου}, η οποία αποτελεί  ένα ωραίο σημείο για πικνίκ δίπλα στην πέτρινη κρήνη  με το τρεχούμενο νερό. 

Εδώ θα συναντήσετε ένα διαφορετικό φυσικό τοπίο.

Οι ελαιώνες και οι κουμαριές θυμίζουν νησί. Οι παραλίες στην πλευρά του Παγασητικού έχουν ήρεμα νερά, ενώ στην πλευρά του Αιγαίου αφήνονται στα καπρίτσια του Βορρά.

Ο Παγασητικός Κόλπος είναι ιδανικός για ιστιοπλοΐα και μονοήμερες εκδρομές. Σας επιτρέπει να προσεγγίσετε τις μαγευτικές παραλίες, να επισκεφθείτε τα λιμανάκια του Παγασητικού, το όμορφο γραφικό νησί Τρίκερι και να γνωρίσετε κι άλλες θαλάσσιες  περιοχές που επιθυμείτε και σας γοητεύουν.

Μπορείτε να συνδυάσετε τη γαλήνη, την ηρεμία, να κολυμπήσετε και να απολαύσετε τα γαλαζοπράσινα νερά του Παγασητικού Κόλπου.

 

Please publish modules in offcanvas position.